Fabula
'een donker sprookje'

Fabula

 

Fabula laat zich het beste omschrijven als 'een donker sprookje'. Naar het scenario van Ron Toekook en onder regie van Anouk Briefjes belooft deze film mede door zijn sterke cast & crew een bijzonder prikkelende film te worden!

Anna is meer dan een gedreven verslaggeefster, ze is vooral een mensenwolf en al eeuwen onderdeel van een hechte roedel. Larenzo kan door zijn sociale onhandigheid geen relatie vinden waardoor hij als afstammeling van spokende adel onder zware druk staat, met name door zijn grootmoeder, om zich snel voort te planten. Als hij hoort dat Anna in haar reportages bijna letterlijk zijn gedichten verwoord, raakt hij er van overtuigd dat Anna zijn zielsverwante is. Anna weet dat Larenzo haar nooit meer zal laten gaan.
 

Cast:

Anna Kramer Elles van Velzen

Anna is mensenwolf en al honderden jaren oud. Wolven zijn, net als mensen, sociale roofdieren. Net als bij “gewone” wolven, ontbreekt bij Anna en haar man Jack het sekseverschil, dat wel vaak bij zoogdieren voorkomt. Anna tart het lot graag een beetje en wil zich niet vervelen. Van daaruit heeft ze gekozen in deze periode van haar leven voor de rol van nieuwslezeres. Zo ziet zij dat ook, een rol. Het is namelijk tegelijk een camouflage voor wie ze werkelijk is. Ze beleeft er overigens zeker veel plezier aan omdat ze zo haar wolveninstinct van achtervolgen en spanning in kan zetten.

Elles van Velzen
Ze stond al als klein meisje op het podium als balletdanseres, o.a. met Han Ebbelaar en Alexandra Radius. De meeste mensen leerde haar echter kennen als actrice. Zo speelde Elles onder andere in Moordvrouwen en is te zien in films als Vreemden, De Fan waarvoor zij de nominatie 'beste actrice' ontving op het NFF en Gedicht welke o.a. werd vertoond op het NFF en op het filmfestival van Cannes.  
 

Larenzo Hofman Christian Dol

Larenzo is de laatste generatie uit een bloeddorstig spookfamilie, dat het niet zo getroffen heeft met hem. In het verleden plantte het geslacht zich voort met fortuin of geweld, nu hapert de machine nogal met Larenzo. In een maatschappij met onafhankelijke en sterke vrouwen en een verloren familiefortuin, is de inepte Larenzo een onaantrekkelijke partij voor een vrouw. Larenzo staat onder grote druk van zijn familie en dan met name van zijn grootmoeder, om zich voor te planten. In Anna denkt hij zijn partner gevonden te hebben.

Christian Dol
Sinds 2006 is hij op televisie te zien, één van zijn eerste rollen is in Shouf Shouf Habibi van regisseur Tim Oliehoek. Ook is hij o.a. te zien in series als van Speijk, Koekeloere, Zapp Delict en Dat is Toch Niet Normaal!? Tevens speelde Christian in diverse films waaronder Vreemden en in De Bende van Urk de rol van schurk Menno.


Etienne van den Bemt - Bartho Braat

Etienne ging na de dood van Larenzo’s vader een relatie met zijn moeder aan, om zo het familiefortuin in zijn handen te krijgen. Die illusie heeft hij nog steeds en van daaruit heeft hij zich over Larenzo “ontfermt”. Geld is het grootste geluk volgens hem.

Bartho  Braat
De meeste mensen zullen Bartho ongetwijfeld nog wel kennen van zijn rol als 'Jef Alberts' welke hij tussen 1991 - 2016  ruim 25 jaar vertolkte in 'Goede tijden, slechte tijden'. Maar ook buiten deze soap heeft Bartho veel gedaan. Diverse films en theaterproducties als La Cage Aux Folles en De Aanslag. Ook verleende hij zijn stem aan verschillende animatiefilms waaronder 'Finding Nemo' en de Teenage Mutant Ninja Turtles.

Alaine van den Boetzelaer - Pamela Teves

Ailene is een vastbesloten vrouw, die in haar leven veel heeft moeten opgeven wiens enige hoop op voortleven de inzet van haar kleinzoon is. Ailene is al decennia geleden overleden en heeft tijdens haar leven haar zoon en dochter verloren. Na de geboorte van haar kleinzoon overleed haar schoonzoon onder geheimzinnige omstandigheden, hij verdween tijdens een jachtpartij.

Pamela Teves
Ruim 16 jaar speelde Pamela de rol van Bettina Wertheimer in de soap 'ONM' Sinds 2013 is ze jaren lang in een reeks van Sinterklaasfilms te zien als de slechte Dr. Brein.Ook buiten de camera speelt ze de sterren van de hemel en hebben we van Pamela kunnen genieten in Musicals als 'De Kleine Zeemeermin, waarin ze de rol van Ursula speelde en als Madam Akaber in de musical Wicked.
 

Jan Bakker John Leddy

Jan is lichamelijk de 80 gepasseerd, geestelijk is hij nog steeds de dertiger van vroeger. Een nieuwsgierige man, die op dingen en mensen afstapt. Hij is alles behalve de stereotype bejaarde. Hij herkent in Anna iemand, Saskia, die hij in het verzet tijdens WO II ontmoet heeft en die hem destijds vertelde dat ze slechts heel langzaam ouder wordt.

John Leddy
John, geboren in 1930, heeft inmiddels een indrukwekkende staat van dienst. Hij is wellicht het meest bekend om zijn rollen als Jan Engelmoer in De Kleine Waarheid (1970-1971) en Koos Dobbelsteen in Zeg 'ns Aaa (1981-1993).Hij was verbonden aan diverse theatergezelschappen en sinds de jaren vijftig al in tal van televisiefilms en series te zien. Momenteel is John te zien in de rol van Pieter August Cartens in de bioscoopfilm Publieke Werken.
 

Jack Brouwers Chris van der Wal

Jack is net als Anna een mensenwolf en al eeuwen oud. Zijn sociale netwerk heeft er voor gezorgd dat hij weet wie zijn vijanden zijn, met wie je moet samenwerken en waar het gevaar dreigt. Zijn liefde voor Anna is onvoorwaardelijk. Net als bij wolven wordt seks voorafgegaan door hofmakerij en het maakt hem dus tot een sympathieke wolf, die Anna als gelijke ziet. Samen zijn ze alfa over hun gezin (roedel).

Chris van der Wal
In 2015 konden we Chris nog zien als Henk Raad in de populaire soap 'GTST' Eerder was hij al te zien in ONM, Puppy Patrol en in films als Tula: The Revolt en Magnesium. 
 

Agnes Jeunig - Steffie Zoontjes

Y-Generatie, veel ambitie, weinig geduld, maar een gezond verstand. Niet gewend om een onvoldoende te krijgen en haar hele leven opgegroeid met complimenten, is Anna niet de beste stageplek voor Agnes om geïntroduceerd te worden in het 'echte leven'. Toch is ze flexibel en leert ze snel. Ze kijkt vanuit haar ambitie enorm tegen de bijzondere Anna op. 

Steffie Zoontjes
Ze beleefde haar doorbraak dankzij het SBS6 programma Popstars welke zij in 2008 won. Hierna vormde ze samen met Deon Leon en Brandy Russell de popformatie RED en bracht hiermee diverse singles uit. Tegenwoordig is Steffie te zien als presentatrice van het SBS6 programma Babes in Business.


Roos - Amber Teterissa

Roos is de nieuwe collega van Larenzo, één van de weinige vrouwen op de afdeling. Ze staat haar mannetje en heeft het hart op de tong.

Amber Teterissa
Bij het grote publiek is Amber vooral bekend als dochter Anne in de comedyserie Kees & Co. Hiernaast speelde Amber gastrollen in o.a. Goudkust, en Costa. In 2004 was ze te zien in de dramaserie De Erfenis, niet veel later vertolkte ze korte tijd de rol van Saskia Miedema in de soap GTST.

 

Ober restaurant 'Sluizer' Richy Brown 

Werknemer van restaurant Sluizer en de favoriete ober van Anna omdat hij precies weet wat ze wenst.

Richy Brown
De meeste mensen zullen Richy ongetwijfeld kennen van de zangformatie LA The Voices met wie hij zes albums maakte, Carré uitverkocht, in alle grote muziekzalen en sportpaleizen van Nederland stond, meerdere gouden platen heeft gekregen en zelfs werd bekroond met een platina plaat.

 

'Producer'  - Maiko Kemper

Collega van Anna en omdat hij haar niet kan peilen schept hij er genoegen in om haar dwars te zitten.

Maiko Kemper
Hij kreeg landelijke bekendheid door zijn rol als Erik van Overeem in Goudkust. In 2006 was hij te zien als Siegfried in Zwartboek. Ook was hij te zien in series als Onderweg naar Morgen, Westenwind, Keyzer & de Boer Advocaten, Flikken Maastricht en De Co-assistent.


Arjen de Ridder - Danny de Kok

Arjen is een relaxte, no-nonse man. Hij weet van Anna's geheim en heeft daardoor een vertrouwensband. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat Anna Arjen als kent sinds hij een baby was. Arjen ademt nieuws en bestuurt de redactie adequaat en gericht. Voor hem is het belangrijk dat mensen verslaggeving doen van onderwerpen die ze boeien en goed op zichzelf passen.

Danny de Kok
Veel mensen zullen Danny nog kennen als Michael uit de TV serie Fort Alpha of als Stan uit de serie Sam Sam maar ook was hij te zien in series als Costa, Dunya en Desie, Blauw Blauw en Oppassen! In de speelfilm Swingers speelde hij de rol van Julian. 

 

Merel - Linda Mietes 

Merel, de dochter van Jack en Anna, is het gewend dat ze veel moet verhuizen en van naam moet veranderen. Omdat ze daardoor geen vriendjes en vriendinnetjes voor het leven kan maken is de band tussen haar en haar broer extra sterk.


Mees - Ravi Uri 

Mees heeft een sterke band met zijn zus Merel. Ook hij is gewend om continue te moeten verhuizen waardoor hij geen vriendjes en vriendinnetjes heeft.

 

 

 

 

Crew:

Producent (uitvoerend en creatief): Ludiek Producties 
Scenario: Ron Toekook
Regie: Anouk Briefjes
DOP: Michiel Los

Regie assistent: Sassy Smit, Katja van der Does 
Opnameleider: Zamire Thijssen
Productieleider: Christian Dol, Elles van Velzen

Assistent Productieleider: Roxana van der Meulen
Gaffer: Karen Flore
Assistent camera: Olga Willems, Tom Duiker
2de assistent camera: Rico Pel
Assistent licht: Olga Willems
2de assistent licht: Wim de Jong
Focuspuller: Tom Duiker 
Geluid: Ivo Bemelmans, Ties van der Linden
Art Director: Robbie van Boeijen
Visagie: Eva Kuypers, Joanne MacKenzie

2de visagie: Natasja Diks-Bakarbessy
Clapper: Nick Vasilikos 
Runner: Kuno Stomp, Ton Boxhoorn, Maurice van Boxhoven
Catering: Toets Zoontjes Teerenstra, Anna Bonhoffer
Making off: Ton Boxhoorn
Setfotograaf: Pim Rusch

Editor: Adri Gersen
Sounddesigner: Ties van der Linden
Composing: Ties van der Linden
Visual en Special effects: Luc Boesten, Ruben Vroman
Grader: Marco van Bergen

Poster: Philip Dirven
Illustraties: Esther Wijdeveld
Titeldisign: Isaak Kraft van Ermel

Titelsong: Desray (Desiree Manders)
Music & Lyrics: P.Drabe, S.De Wolff
Producer: P.Drabe

Presentatie première: Hans Groenendijk

Met dank aan:

 DJ Electronics (Wim de Jong) is binnen onze productie een grote leverancier geweest wat betreft de apparatuur voor de belichting. Om alles en iedereen mooi op beeld te krijgen en precies de sfeer te creëren die bepaalde scenes nodig hebben is de belichting natuurlijk uiterst belangrijk. Voor onze productie Fabula hebben wij in verschillende scenes ontzettend fijn gewerkt met het apparatuur van Wim de Jong. Denk hierbij o.a. aan Bi-Color LED panels van het merk DJ Electronics. Neem voor meer info over dit merk eens een kijkje op: www.djelectronics.nl

 SG Training & Coaching is een bureau wat al jaren gespecialiseerd is in het geven van    trainingen op het gebied van omgaan met agressie, psychiatrie en communicatie. SG Training & Coaching werkt vanuit een uitgebreide intake procedure. Zo is het mogelijk de trainingen en opleidingen op uw wensen af te stemmen. De kracht van SG is: transparantie en praktijkgerichtheid. Hierdoor bent u als cursist in staat snel de vertaalslag te maken naar uw eigen werksituatie. Simone Grooters van SG Training & Coaching heeft als sponsor een bijdrage geleverd aan onze film. Wilt u meer weten over dit bureau neem dan eens een kijkje op: www.sgtraining.nl
 

Sluizer Restaurants is één van de oudste en meest bekende restaurants in het centrum van Amsterdam en is gericht op de Nederlandse keuken met zoveel mogelijk locale vis-,vlees- en vegetarische gerechten. De twee gecombineerde restaurants met de exposities van de foto's van Mark Kohn en de schilderijen van de schilder en filmmaker Henry Plaat ademen de tijdloze en hedendaagse Amsterdamse sfeer uit. Het specialiteiten restaurant en het vis restaurant waren ooit los van elkaar, maar zijn sinds 2003 verenigd en als Sluizer Restaurants bekend. In de film Fabula vormt Sluizer het decor van een wel heel bijzondere ontmoeting tussen de hoofdrolspelers! Hiernaast heeft Sluizer onze gehele cast en crew voorzien van een fantastisch diner tijdens onze opnamedag op hun locatie! Bent u op zoek naar een gezellige locatie in het centrum van Amsterdam waar u ook nog eens ontzettend lekker kunt eten? Neem eens een kijkje op: www.sluizer.nl


Hiernaast bedanken wij ook: