Rococo
in Intieme Sferen

Rococo in Intieme Sferen

'Rococo in Intieme Sferen’ is de visie van actrice, kunstenares en creatief producent Elles van Velzen die geschiedenis als een grote passie heeft. Haar visie om een beeldverhaal in foto’s in de sfeer van de 18de (en deels 19de) eeuw vast te leggen, vanuit een cinematografisch oogpunt door fotograaf Stephan Brenninkmeijer en als historische schilderijen door fotograaf Jeroen Wagner, komt met deze tentoonstelling tot uiting. 

Inspiratie voor deze foto’s vond Elles o.a. in het Franse hof  van voor de revolutie, schilderijen van Vermeer en Keizerin Elisabeth. Er is bewust gespeeld met verschillende tijden en hoven en van daaruit is de droomwereld van Elles tot leven gekomen. De foto’s geven hierdoor een verrassende inkijk in het leven, de intriges, en andere spanningen die in de diverse hoven van weleer speelde. Elles heeft bewust gekozen om met (collega) acteurs te werken en niet met modellen zodat de emoties op de juiste wijze tot uiting zouden komen. Er is gewerkt vanuit een verhaal maar de intentie is dat ieder ook haar/zijn eigen verhaal erbij kan vormen.

Het beeldmateriaal dat u zult zien is gemaakt in Museum Geelvinck Hinlopen Huis te Amsterdam en hier in Kasteel Groeneveld te Baarn. De expositie zal hier te zien zijn van 28 februari 2015 (opening) tot en met 28 mei 2015.

De expositie is geproduceerd door Ludiek Producties, een samenwerkingsverband van Elles van Velzen en collega Christian Dol, welke beide tevens op de foto’s te zien zijn.

Deze tentoonstelling laat nog maar een kleine greep zien uit het beeldmateriaal dat gecreëerd is gedurende dit project en we hopen dat u zich zal laten meevoeren in deze droomwereld van Elles van Velzen en dat het u zal vermaken!

Voor een overzicht van alle foto's, extra informatie en bestellingen zie: http://www.ludiekproducties.nl/rococo

                                                                                 

Poster ter aankondiging van de opening van de expositie
in Kasteel Groeneveld te Baarn.
28 februari 2015 opening - exposititie t/m 28 mei 2015.